Voda v Domaši je zdravotne bezchybná

04.07.2005 Celý región

Domaša /Vranov nad Topľou 4. júla (TASR) - Voda vo vodnej nádrži Domaša, ktorá slúži na rekreačné účely, je zdravotne bezchybná. Potvrdili to rozbory odobrat...
Domaša /Vranov nad Topľou 4. júla (TASR) - Voda vo vodnej nádrži Domaša, ktorá slúži na rekreačné účely, je zdravotne bezchybná. Potvrdili to rozbory odobratých vzoriek vody pred začatím letnej turistickej sezóny (LTS).

\"Mikrobiologické a chemickofyzikálne rozbory preukázali, že voda vo všetkých piatich strediskách Domaše je vhodná na kúpanie, \" uviedol dnes pre TASR pracovník oddelenia hygieny životného prostredia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Peter Čurlej.
Na Domaši sú zatiaľ v prevádzke dve strediská - Holčíkovce a Dobrá. Napriek tomu RÚVZ vykonal kontroly vo všetkých strediskách. \"Keďže prevádzkovatelia rekreačnej oblasti Domaša nie sú zároveň aj prevádzkovateľmi vodných plôch, iba pláží, kontroly vzoriek vody počas LTS nemusia robiť každé dva týždne, \" doplnil Čurlej. Úrad skontroloval vodu pred sezónou a vzorky vody na rozbor odoberie ešte v priebehu júla a augusta. Podobne budú postupovať aj prevádzkovatelia pláží.
Podľa Čurleja je voda na Domaši čistá a za posledných sedem rokov sa s kvalitou vody nevyskytol problém.
 

Vyberte región